Våre oftest stilte spørsmål

Hvor lenge har EZ Dock eksistert?

Z Dock ble startet i 1989 av Jack Neitzke og Cliff Vierus. Jack eier en havn på Mississippi nær Winoma, i USA, og hadde bestemt seg for å oppdatere hele dokkesystemet. Da han handlet rundt og så på forskjellige merker og stiler av brygger, følte han at alt som er tilgjengelig for øyeblikket krevde for mye vedlikehold, hadde for mange deler, var for vanskelig å installere eller endre når det var installert, måtte tas ut om vinteren, eller var rett og slett for dyrt. Jack forklarte alt dette til Cliff, og de to siktet ut for å designe et dock-system, som ville løse disse problemene. I 1991 ble de første EZ Dock-prototypeseksjonene rotasjonsstøpt og tatt i bruk i Jack's havn. I dag er de opprinnelige 78 seksjonene fortsatt i bruk året rundt.

Er EZ Dock dyrt?

Det har blitt sagt at det er to kostnader forbundet med et eventuelt kjøp. Startkostnadene for å kjøpe et produkt, og eierkostnadene. Selv om det kan være andre systemer tilgjengelig for mindre penger, er det absolutt like mange tilgjengelige for mer penger også. Vi hadde aldri til hensikt at EZ Dock-systemet skulle være det billigste å kjøpe, bare det billigste å eie! Vår design gir en lang (25 til 30 år forventet) og problemfri (gummikoblinger sørger for å bøye og eliminere utmattelse av komponenter) levetid.

Hvordan er EZDock med miljøet?

EZ Dock er omtrent det mest miljøvennlige produktet du kan legge på vannet. Våre dokkseksjoner ruster, splinter, løses ikke opp eller har maling eller kjemikalier som kan skade miljøet.

Hva er inne i EZ Dock-seksjoner?

EZ Dock seksjoner i ett stykke inneholder ingen fyllstoffer eller skum for flytning. Deres unikt konstruerte design danner kammer som fortrenger vann og fanger luft for oppdrift.

Hvor mye vedlikehold kan jeg forvente med EZ Dock?

EZ Dock vil gi en lang levetid for vedlikeholdsfri glede. En og annen vask med såpe og vann handler om alt som trengs for at dokken skal se ny ut.

Hvor varmt blir EZ Dock under sommersolen?

Den lyse fargen på EZ Dock hjelper deg med å holde dekkoverflatene kjøligere enn omtrent noen annen dekkflate. Skyggestrukturer kan alltid legges til EZ Dock.

Er det lett og skli på bryggene?

EZ Dock-overflatene har en ikke-skli-struktur som er støpt inn i dokkseksjonene. Bryggene har også spor for å kanalisere vannet vekk. Disse to gjenstandene fungerer sammen for å gi trygge fotfeste, selv når dekkoverflaten er våt.

Hvis bryggeenheten din blir skadet, hva da?

Først må du vurdere at gjennomsnittlig vegg- og dekktykkelse er mellom to til fire ganger tykkere enn vanlige skumfylte flyteanordninger. Så det er veldig usannsynlig at selv under ekstreme forhold vil EZ Dock brygge kunne utvikle en lekkasje. Men hvis det gjorde det, ville du ganske enkelt drenere vannet og reparert det berørte området med en varmekilde som et loddejern.

Er ikke alle flytebrygger vanskelige å gå på, spesielt i bølger?

Selv om det alltid vil være en flytende følelse på en hvilken som helst flytebrygge, er det forskjeller mellom dokkdesign. EZ Dock er en lang, kontinuerlig flottør, og reduserer disse effektene betraktelig. Tenk på det faktum at når du går på en konvensjonell flytebrygge som bruker terrassebord for å spenne mellom flottører, er vekten for det meste konsentrert om bare en flottør som har omtrent 13 kvadratmeter vann-til-flottør overflatekontakt. Men når du går på en EZ Dock, blir vekten din fordelt på minimum 35 kvadratmeter kontakt-område til vann-til-flottør. Det er nesten tre ganger mer! Når det gjelder bølgeforhold, må du tenke på at en EZ Dock brygge, må på grunn av sin lengde og forbindelse til andre seksjoner, heve seg til toppen av bølgene og derfor broer dem. EZ Dock fungerer ikke som en sjøsorm som prøver å være høy og lav på forskjellige punkter.

Hvorfor ikke bruke skum? Ville det ikke vært enklere?

Selv om det hadde vært enklere å bygge en flottør som inneholdt skum, har vår avanserte konstruksjonsdesign eliminert behovet for skum fullstendig. Enkelt sagt, bryggene våre trenger ikke skum for strukturell integritet, flotasjon eller av andre grunner. Vår beslutning om å IKKE bruke skum var basert på rådene vi fikk fra eksperter med vannbruk med flere forskjellige statlige avdelinger for naturressurser, og andre. Deres bekymring var for de langvarige skadelige virkningene på miljøet av EPS skum som potensielt kan slippe ut hvis en flottør blir skadet.

Hvis det ikke er noe skum i dokkene dine, synker de ikke hvis de er skadet?

Svaret er nei.

Composite Materials Center ved Winona State University har utført forskjellige tester og målinger på EZ Dock-seksjonene som beviser at selv om du tok en motorsag og åpnet dokkseksjonene fra topp til bunn, ville dokken bare senket ca 4 cm lenger ned i vannet, de innvendige pylonene fortsette å støtte rundt 55 kg per stykk. Dette betyr at den mindre delen kan fortsette å støtte 330 kg og den større vil fortsette å støtte rundt 500 kg. Selv om du oversvømmet de indre pylonene, vil den fortsatt ikke synke under sin egen belastning fordi tettheten av polyetylen er mindre enn for vann.

Hvorfor bruker konkurrentene skum i bryggene sine?

Våre produkter er laget med 8mm heavy-duty PE rotasjons støp. Våre konkurrenter bruker 2-4mm plastvegger i produksjon, for så å lage små hull i bryggedelene for å sende inn EPS skum i bryggene i etterkant. Problemet med dette er at det allerede er laget en svakhet under vannlinje. EPS eller styrofom brukes da de trenger stabilitet pga tynne vegger med plast.  

EPS er en skum type som ekspanderer og skaper stabiliserende struktur men er vanskelig og fylles likt i alle bryggeenheter. dermed vil alle være fylt på forskjellig sett og da det er vanskelig og fylle 100% så vil den strukturelle stivheten kunne være manglende eller ufullstendig i et hjørne, en skjøt etc. Derfor vil man også se at disse kan flyte annerledes fra en brygge til en annen.

EZdock har mange patenterte løsninger vi har jobbet med i mange år med våre patenterte løsninger som faktisk gir en stabil og god struktur på grunn av lang fartstid og pionerer i markedet.

Meny

Innstillinger

Del